Flevoland timmert aan de weg:
Flevoland timmert letterlijk aan de weg. Er worden grote stappen gezet in duurzaam vervoer voor de hele provincie. Met betere netwerken, schoon vervoer en betere bereikbaarheid bouwen we aan een duurzame toekomst.
We leggen uit hoe de provincie Flevoland overgaat op duurzaam vervoer voor iedereen. Hier komt een stuk beleid bij kijken. Beleid klinkt al vaak ingewikkeld, maar we proberen het zo makkelijk mogelijk uit te leggen. Onthoud dit: Slim, Schoon en Solide vervoer. Voor rijk en arm, stad en platteland. Daarmee nodigen we jou als Flevolander, maatschappelijke organisatie of bedrijf uit om duurzamer te reizen. Doe je mee? We hebben jou nodig.
Duurzaam: Slim, Schoon en Solide
Nederland heeft de infrastructuur goed op orde. Maar we zien dat het steeds drukker wordt op de wegen en daarom staan we voor een grote uitdaging om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren. Dit gaan we doen door te zorgen voor een duurzame mobiliteitsketen. Dit betekent: verschillende duurzame opties die jou van je voordeur naar je eindbestemming brengen. Zie het als een servicedienst. Jij vraagt, wij draaien. Je bestelt thuis via een (mobiliteit)app je snelste en duurzaamste route om van Almere naar Lelystad te reizen. Je loopt de voordeur uit, pakt een deelscooter naar station Almere. Vanaf daar stap je in de trein naar station Lelystad. En voor je eindpunt in Lelystad pak je een elektrische deelfiets. Het begint dus al bij de voordeur. De afstand bepaalt je vervoersmiddel. We willen het zo makkelijk mogelijk maken. Ook als je in de polder woont.
Jan de Reus, gedeputeerde in het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland, wil ook dat iedereen in Flevoland slim reist. “De provincie doet het Slim, Schoon en Solide”, zegt de Reus. “We bedenken slimme manieren om jou van je voordeur naar je eindbestemming te brengen. Dit willen we schoon doen. Dus elektrisch bijvoorbeeld. Maar ook solide: we blijven investeren in het bestaande wegen- en fietsnetwerk én het openbaar vervoer. De provincie weet hoe door de échte pioniersmentaliteit. De provincie ontwikkelt altijd, het zit in de genen. Dat zie je in alles terug. Bussen, treinen, auto’s, maar denk ook eens aan fietsen. Het is nog gezond ook en in een stad meestal een van de snelste vervoersmiddelen. Het houd je mobiel en fit, nu en later. Daarom gaan we veel geld in 80 kilometer nieuwe fietspaden steken. Ook dat is een uitdaging, want er moet 40 kilometer aan knelpunten opgelost worden. Hier gaan we de komende jaren aan werken”, vertelt de Reus. Bekijk de video waarin de gedeputeerde meer vertelt over de aanpak van een duurzamer Flevoland.